Over Broekman Interieur

Broekman Interieur in de regio Utrecht, Bilthoven en Vleuten-De Meern is dé woonspecialist bij jou in de buurt.

Eens in de zoveel tijd is jouw interieur toe aan een nieuwe invulling. Je wilt er een eigentijdse draai aan geven, maar tegelijkertijd wil je ook je vertrouwde, huiselijke sfeer behouden. Soms kan dat best lastig zijn. In onze winkel staan we voor je klaar om je te adviseren. We denken graag met je mee en zoeken binnen de vele mogelijkheden naar de items die bij jouw interieurwensen passen. Je mag van ons vakkundigheid, betrokken advies en alle aandacht verwachten. We hopen je binnenkort te verwelkomen in onze winkel!

De historie van Broekman Interieur

De geschiedenis van het familiebedrijf begint op 19 juni 1919 wanneer Ferdinand Broekman een winkel in matrassen en ledikanten opent aan de Catharijnesingel in Utrecht. Het totale winkeloppervlak beslaat nog geen 50 vierkante meter, en Ferdinand zelf bewoont het veel kleinere keldertje daaronder. Het is hard werken geblazen, maar Broekmans Beddenmagazijn, gestart met 1500 gulden geleend geld, draait in 1920 al een omzet van gemiddeld 6000 gulden per maand. Een heel kapitaal toentertijd.

Wanneer blijkt dat Ferdinand goed in staat is zijn brood te verdienen, acht hij de tijd rijp om te gaan trouwen. Maar wat hij ook doet, is zijn winkel uitbreiden. Constant uitbreiden. De verkoop van nieuwe en het bijvullen van oude (toen nog) kapokken matrassen vormen dan wel de fundamenten van de onderneming, maar er komt nieuwe ‘concurrentie’ in het productaanbod in de vorm van gordijnen, kokosmatten, karpetten en vloerbedekking.

 

Dat uitbreiden zit de familie in het bloed. Zoon Jos neemt de zaak in 1952 op 19-jarige leeftijd over na het plotseling overlijden van zijn vader. Ook hij breidt gestaag uit, zowel in oppervlakte als in assortiment. Jabo-tapijt bijvoorbeeld doet zijn intrede, evenals het onverslijtbare terlenka. Broekman groeit uit zijn voegen. In 1971 opent de dan 9-jarige zoon René de nieuwe zaak aan de Amsterdamse Straatweg van maar liefst 1.700 vierkante meter. Bij de opening loopt het storm. De mensen komen uit de hele stad. Zo’n grote winkel hebben ze nog niet eerder gezien. Hier start Jos tevens met een nieuwe poot onder het bedrijf: projectstoffering voor grote instellingen en bedrijven.

Ook zoon c.q. kleinzoon René breidt verder uit (tot 2.000 vierkante meter), nadat hij in 1991 op zijn beurt de zaak van zíjn vader heeft overgenomen. Hij volgt hiermee de algemene Broekman-stelregel: “Als je artikelen verkoopt, dan moet je ook een brede collectie brengen, zodat de klant voldoende keus heeft.” Recent, eind 2013, is het bedrijf opnieuw verhuisd. Naar de huidige locatie aan de Willem van Noortstraat in Utrecht. Het vloeroppervlak van de showroom hier is weliswaar iets gekrompen, maar met de komst van internet en 3D-tekenprogramma’s is dat geen probleem. De tijden zijn flink veranderd, dat wel, maar de kernwaarden van Broekman staat nog altijd als een huis overeind. In een nieuw, moderner jasje, uiteraard. Maar dat komt omdat ‘jasjes’ in bijna honderd jaar tijd als vanzelfsprekend veranderen.

Neem contact op met Broekman Interieur

Laat een bericht achter via onderstaand formulier en we nemen binnen 24 uur contact met je op!